Стоманени прозорци

Тесни профили за стилни решения!

Стоманените прозорци притежават високи статични качества и затова са особено подходящи при големи натоварвания и високи изисквания за сигурност. Превъзходните статични качества на стоманата като материал позволяват перфектното изграждане на голямоформатни прозоречни конструкции при това с доста филигранни ширини на профила. Дори при реставрация на стари сгради стоманените прозорци на Jansen изпълняват изискванията за визия и дизайн.

Стоманата е изключително здрав и устойчив на механични увреждания материал. Ето защо профилните системи Jansen са изключително подходящи за обекти с особено натоварен ежедневен трафик: промишлени и индустриални сгради, училища и болници, спортни и развлекателни центрове, административни и обществени сгради. С около 210 kN / mm2 стоманата притежава най-високия модул на еластичност в сравнение с всички останали, масово приложими в строителството, материали. Специфичните характеристики на тази суровина разкриват интересни възможности в сферата на статичното оразмеряване, пожарозащитата, противовзломните конструкции и звукоизолацията. Богатата продуктова гама на Jansen включва също топлоизолирани стоманени системи и профили за врати, портали, прозорци и фасади. Предварителната цехова заготовка на елементите гарантира лесен, бърз и икономичен монтаж. Към обширния асортимент профили на разположение е и пълна окомплектовка на необходимия обков и помощни средства за изработка.

Със системите Janisol® и Economy® ние в „Алумина Елит” Ви предлагаме различни варианти на стоманени прозорци за разнообразни външни и вътрешни изпълнения. Малкият дял на рамката и големия на стъклото изпълняват важни архитектонични изисквания що се отнася до визуалната елегантност и прозрачност на сградата.

Име на системата JANSEN Janisol
Материал / покритие Непокрита стомана или горещо поцинкована стоманена лента, подходящ за прахово боядисване или топло емайлиране
Неръждаема стомана 1.4401 нетретирана или полирана
Видове елементи Единични и двойни врати с или без фиксиран страничен панел или прозорец.
Метални врати с или без панели
Врати с антипръстова защита
Хармоники
Аксесоари Заварени или пробити панти в стомана или неръждаема стомана
Интегрирани автомати за врати
Многоточково заключване (възможно е и моторизирано)
Дизайнерски остъклени рамки
Автоматични механизми
Аварийни брави и паник бутони
Специални технически характеристики Специални геометрични форми (арки)
Структурни остъклени врати като специално решение
Дълбочина на монтирне 60 мм
Сертификати от изпитване CE маркировка в съответствие със стандарт EN 14351-1
Коефициент на топлопреминаване Uw > 1.3 W/m2K
Звукоизолация Rw 45 db
Водонепропускливост клас 4A
Въздухопропускливост клас 4
Устойчивост на вятър / огъване на рамката клас C4/B4
Защита от взлом WK (RC) 1-3
Защита от куршум FB4/NS
TRAV
Аварийни врати в съответствие с EN 1125 / EN 179
Термомост в съответствие с EN 14024