Фасади от компoзитни материали

Ние в „Алумина Елит” предлагаме композитен материал с марка „ALUCOBOND”, „ETALBOND” и др. като материал за външна облицовка на сгради тъй-като показва отлични свойства като невероятна гладка повърхност, голямо разнообразие от цветове и съвършено формуване. Той е разработен като устойчив и същевременно гъвкав материал за фасадни покрития.

Композитният материал е изключително устойчив на промените във времето, удароустойчив, нечуплив и намаляващ вибрациите. Като лек материал, който се състои от два алуминиеви покривни листа и пластично ядро, гъвкавият продукт предлага на архитектите и дизайнерите неограничени възможности за творческо, иновативно и индивидуално планиране. Елементите могат лесно да се произведат и монтират на място. Широкият обхват от интериорни и екстериорни приложения на продукта е почти толкова разнообразен, колкото и свойствата му.

Резултата от композитната структура на материала е впечатляващо съотношение между здравина и тегло, дори когато се сравняват плоскости с големи размери. Въпреки ниското тегло, което го прави лесно за транспорт и работа във фабриката и на обекта, неговата устойчивост и висока якост позволяват на панелите да запазят формата си, дори когато са изложени на екстремни изменения в температурата.

От десетилетия композитния материал се употребява в облицовъчна система със задна вентилация и защитава сградата от ерозия и вредното въздействие, причинено от промишлено и природно замърсяване. Външната облицовъчна система, която се използва действа като бариера срещу слънчевата радиация. Разстоянието между композитните плоскости и стената или топлоизолацията намалява предаването на топлина.

Вентилираната фасадна система, която се използва с композитния материал , предпазва стената на сградата от големи и бързи изменения на температурите.