Керамика

Керамичните плочи за външна облицовка на сгради , които ние в „Алумина Елит” предлагаме са на един от най – големите производители в света на керамични плочи с марка ArGeTon и Agrob Buchtal.

Различните по размер керамични плочи дават голямо предимство при определянето на растера на сградата.

Керамичните окачени фасади могат да се проектират в над 50 цветови нюанса. Покритието върху самата керамика също е различно. Производителите предлагат натурално, антиграфитно и глазирано покритие.

Технологичният процес при производството на керамична облицовка, а именно изпичането при висока температура, гарантира устойчивост срещу неблагоприятните атмосферни условия и ултравиолетовите лъчи.

С керамичните облицовки се постигат отлична вентилация, топло-, водо- и звукоизолация. Те са огнеустойчиви и лесно се рециклират. Перфектната гладка повърхност прави плочата самомиеща се при дъжд и намалява разходите по поддръжка на фасадата.

Лесният монтаж, липсата на отвори в керамиката за събиране на прах, вода и микроорганизми, както и възможността за подмяна на произволна плоча от стената, без да се налага демонтажа на останалите около нея, правят керамичната фасадна облицовка подходяща за търговски центрове, жилищни сгради и офис помещения.